Κολωνάκια Πεζοδρομίου X-last 

 

X-Last® Bollards

 

Τα κολωνάκια X-Last® είναι κατασκευασμένα από μια καινοτόμα φόρμουλα από συνθετικό πολυμερικό υλικό το οποίο περιέχει ενισχυμένα nanoparticles με μοναδικές ιδιότητες, προσφέροντας μέγιστη αντίσταση και ελαστικότητα σε κρούσεις.

Laboratory
 

Λόγω της στιβαρότητας τους εναρμονίζονται πλήρως με την δυνατότητα αποτροπής των οχημάτων να εισέρχονται σε ζώνες απαγόρευσης (π.χ πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομοι), ενώ παράλληλα η ελαστικότητα τους τα καθιστά ικανά να επανέρθουν στην αρχική τους θέση μετά από κάθε κρούση.

 

X-bollard-seat

Τα κολωνάκια X-Last® δεν κόβονται, δεν σπάνε και δεν επηρεάζονται από την σκουριά, εγγυώντας πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής (50 χρόνια+) χωρίς να χρειάζεται να αντικατασταθούν.

Η ελαστικότητα τους τα κάνει ιδιαιτέρως ασφαλή συγκριτικά με τα μεταλλικά κολωνάκια που προκαλούν σοβαρές ζημιές στα οχήματα και τους ανθρώπους.

Applus-IdiadaEN

Tο κέντρο δοκιμών (IDIADA Automotive Technology) πραγματοποίησε σχετική έρευνα με δοκιμές για τις επιπτώσεις που προκαλούνται από την κρούση στα κολωνάκια X-Last® και στα αντίστοιχα μεταλλικά.

Σε ταχύτητα 40χλμ/ω που είναι μια συνήθη ταχύτητα για το κέντρο της πόλης, διαπιστώθηκε πως τα μεταλλικά κολωνάκια μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

 

Υπάρχει ένα διεθνές κριτήριο που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση του μεγέθους τραυματισμού που υπόκειται το ανθρώπινο κρανίο μετά από κρούση.

Το κριτήριο αυτό λέγεται HIC (Head Injury Criterion).

Η μέγιστη τιμή από την οποία το χτύπημα δεν προκαλεί μη αναστρέψιμη βλάβη από τραυματισμό ανέρχεται στις 1000 μονάδες.

dummy mini
 

Στις δοκιμές με ταχύτητα 40χλμ/ω που πραγματοποιήθηκαν από το IDIADA Research Center διαπιστώθηκε πως το χτύπημα του ανθρώπινου κρανίου σε μεταλλικό κολωνάκι ανέρχεται σε 4600 μονάδες. Η τιμή αυτή είναι 5 φορές μεγαλύτερη από το διεθνές όριο.

Στην ίδια δοκιμή τα αποτελέσματα των κολωνακίων X-Last® είναι εντυπωσιακά, αφού η τιμή του κριτηρίου HIC στο χτύπημα του ανθρώπινου κρανίου ανέρχεται μόλις στις 460 μονάδες.

Η τιμή αυτή είναι μικρότερη από το μισό του διεθνές ορίου και 10 φορές μικρότερη από αυτή των μεταλλικών κολωνακίων.

Η Οικολογική άποψη

go green

Τα X-Last® κολωνάκια έχουν 50% λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον από τα συμβατικά μεταλλικά κολωνάκια σύμφωνα με την μελέτη ACV (Analysis of Life Cycle) που πραγματοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο INASMET – Tecnalia.

 

Πρόσθετος εξοπλισμός

  • Τα κολωνάκια X-Last® μπορούν να προσφερθούν με το νέο αποσπώμενο σύστημα του στελέχους από την βάση, ιδιαιτέρως χρήσιμο για εφαρμογές ελεγχόμενης πρόσβασης οχημάτων.

Η βάση παραμένει πακτωμένη στο έδαφος και το κάλυμμα της προσφέρει μία καλαίσθητη και διακριτική εμφάνιση μετά την αφαίρεση του στελέχους.

Διατίθεται για X-Last® κολωνάκια διαμέτρου Ø80mm, Ø100mm και Ø150mm.

  • Όλα τα κολωνάκια X-Last® μπορούν να προσφερθούν με το σύστημα φωτισμού LED Art Socket.

Το εντυπωσιακό αυτό αξεσουάρ περιλαμβάνει φωτιστικό σώμα με τον απαραίτητο αριθμό Led ώστε να φωτιστεί το κολωνάκι σε όλο του το μήκος χωρίς να δημιουργεί σκιές.

Led light bollard

Διαθέσιμο σε χρώματα Πορτοκαλί, Κόκκινο, Λευκό, Πράσινο, Κίτρινο και Μπλε.

 

 

lumart best

X-Last® is the safest, most durable, flexible and resistant bollard

1 - 6 από 7Εμφάνιση:     Προϊόντα/σελίδα
1 - 6 από 7Εμφάνιση:     Προϊόντα/σελίδα

Αγαπημένα Προϊόντα


Δεν έχετε κανένα προϊόν στη λίστα
payment
TUV